ΣΧΟΛΕΙΑ Ε/Κ AIDA 1 & 2

H σχολή NoLimits Freediving Center ανακοινώνει εκπαιδευτικές βαθμίδες AIDA** , AIDA*** για τον μήνα Απρίλιο στα Χανιά. Τα τμήματα είναι ολιγομελή για την ποιοτική διεξαγωγή των μαθημάτων. Τα σχολεία πιστοποιούνται από τον διεθνή φορέα ελεύθερης κατάδυσης AIDA International.
Πληροφορίες : 6937 422 621 Χρ. Παπαδόπουλος

Πρώτος αγώνας άπνοιας (αγωνίσματα πισίνας) για το 2017

Στις 22 Ιανουαρίου 2017 διεξήχθη ο πρώτος αγώνας πισίνας της χρονιάς (One Breath Pool Apnea Games) στο κλειστό κολυμβητήριο "Ωκεανός" στην Παλλήνη σε πισίνα μήκους 25μέτρων.

Σαν αρχή για φέτος στόχος μας ήταν η διαπίστωση του επιπέδου της φυσικής μας κατάστασης και της άπνοιάς μας. Ο αγώνας περιελάμβανε και τα τρία αγωνίσματα της πισίνας (STA, DYN, DNF).
Με την λήξη του άγωνα ο Χρήστος Παπαδόπουλος πήρε την 3η θέση στην δυναμική άπνοια (DYN) με επίδοση 200 μέτρα, ενώ ο Γιώργος Μητρόπουλος με μια βουτιά 175 μέτρων στην ίδια κατηγορία βρέθηκε στην 5η θέση. Νωρίτερα στην στατική άπνοια (STA) είχε κάνει επίδοση 4,35.

Πολύ καλή αρχή με πολύ καλές επιδόσεις εν αναμονή του επόμενου αγώνα πισίνας στις 5 Μαρτίου στην Τρίπολη, με ακόμα περισσότερα μέτρα!

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης 2016, AIDA Hellas, Καλαμάτα

Στις αρχές Οκτωβρίου του 2016 λίγες μέρες μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα διεξήχθη το καθιερωμένο πανελλήνιο πρωτάθλημα βάθους απο τον σύλλογο της AIDA Hellas στον κόλπο της Καλαμάτας.

Ο συγκεκριμένος αγώνας περιλαμβάνει και τα τρία αθλήματα βάθους (CWT, FIM , CNF) και διαρκεί δύο μέρες. Εδώ οι προσπάθειες είναι ατομικές και αν ο αθλητής δηλώσει να βουτήξει και τις δύο μέρες στο ίδιο άθλημα, μετρούν οι βαθμοί της μεγαλύτερης βουτιάς στην κατάταξη.
Ο απολογισμός της σχολής μας για αυτή την χρονιά είναι δύο μετάλλια στα σταθερά βάρη, ένα χρυσό για την πρώτη θέση απο τον Χρήστο Παπαδόπουλο στα -78 μέτρα και ένα χάλκινο απο τον Γιώργο Μητρόπουλο στα -75 μέτρα.
Ραντεβού του χρόνου στο επόμενο πρωτάθλημα βάθους με στόχο την βελτίωση των προσωπικών μας επιδόσεων.

Παγκόσμιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης AIDA International 2016, Καλαμάτα
 

Στα τέλη του Σεπτέμβρη του 2016 διεξήχθη στην Καλαμάτα το παγκόσμιο ομαδικό πρωτάθλημα ελεύθερης κατάδυσης της AIDA International.

Σε τέτοιου είδους πρωταθλήματα διεξάγονται τρία αθλήματα άπνοιας (στατική, δυναμική, βάθος) και η συγκεντρωτική βαθμολογία υπολογίζεται απο το άθροισμα των πόντων που θα πάρουν όλοι οι αθλητές σε κάθε άθλημα. Έτσι λοιπόν οι προσπάθειες των αθλητών της ομάδας πρέπει να είναι σίγουρες με στόχο τις λευκές κάρτες.
Η εθνική μας ομάδα με αρχηγό τον Δημήτρη Κούμουλο απαρτιζόταν απο τρείς άντρες τους Χρήστο Παπαδόπουλο , Άρη Ιωαννίδη Γιάννη Γιαγκίνη και αναπληρωματικό τον Γιώργο Μητρόπουλο και τρείς γυναίκες τις Τζένα Απόκοτος, Άλκηστις Βουράκη και Δανάη Βαρβέρη με αναπληρωματικη την Σταυρούλα Κοντορούση.
Η τελική βαθμολογία έθεσε τους άντρες στην 4η θέση και τις γυναίκες στην 6η θέση με μεγάλη επιτυχία αφού και στα τρία αθλήματα όλες οι προσπάθειες των αθλητών της εθνικής μας ήταν έγκυρες.

Αναμένουμε λοιπόν το επόμενο ομαδικό πρωτάθλημα με στόχο μεγαλύτερες επιδόσεις και μια θέση στο βάθρο!